Esther Pino

Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat Complutense de Madrid, Màster en Estudis de la Dona i Polítiques d'Igualtat d'Oportunitats per l'Il·lustre Col·legi Nacional de Doctors i Llicenciats en Ciències Polítiques i Sociologia i Diplomada en Problemes, Dissenys d'Estudis i Polítiques Socials per a les Dones per la UNED. Experta en cooperació internacional, gènere i drets humans.

cita-iconTens una cita amb Esther..

25 SETEMBRE - 16.00h.

Taula redona: «Innovació i Smart cities«

 – Esther Pino – «SG CITY5050. Ciutats igualitàries. Distintiu per la igualtat de gènere«

Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat Complutense de Madrid, Màster en Estudis de la Dona i Polítiques d’Igualtat d’Oportunitats per l’Il·lustre Col·legi Nacional de Doctors i Llicenciats en Ciències Polítiques i Sociologia i Diplomada en Problemes, Dissenys d’Estudis i Polítiques Socials per a les Dones per la UNED. Experta en cooperació internacional, gènere i drets humans. Ha desenvolupat la seua experiència professional en organitzacions de la societat civil com Amnistia Internacional, Médicos del Mundo y Ayuda en Acción.

En aquesta últim va estar a càrrec de la Direcció de Sensibilització i Polítiques de Cooperació durant 14 anys, on va assumir la incorporació dels enfocaments de gènere i de drets humans en l’organització. Ha sigut vocal de gènere en la Junta de Govern de la Coordinadora d’ONGD-Espanya i presidenta del Grup de Gènere del Consell de Cooperació de la Secretaria d’Estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica.

Durant aquest període va fer un intens treball entorn del seguiment de les polítiques públiques representant al sector en espais d’articulació de la societat civil i en fòrums internacionals com Busan i la Comissió per a l’Estatut de les Dones de Nacions Unides. Ha participat en fòrums i conferències de cooperació, al costat d’organismes internacionals com a ONU-Dones, CEPAL o PNUD, promoguts per la Cooperació espanyola entorn de l’Agenda d’Eficàcia de l’Ajuda.

Actualment és Sòcia Fundadora de COOP4EQUALITY, empresa de consultoria social especialitzada en la igualtat de gènere i secretària de l’Associació FORGENDER SEAL, impulsora del primer Distintiu per la Igualtat de Gènere d’àmbit municipal i orientada a promoure els drets humans de les dones i desenvolupar segells de qualitat per transversalitzar la igualtat de gènere en les institucions i organitzacions.